Loading...
Menu

Πανελλήνιοι Τελικοί Διαγωνισμού F1 in Schools στην Αθήνα με τη συμμετοχή δύο ομάδων του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Πανελλήνιοι Τελικοί Διαγωνισμού "F1 in Schools" στην Αθήνα

με τη συμμετοχή δύο ομάδων του Κολλεγίου Ανατόλια

Η ώρα των Πανελληνίων Τελικών του Διαγωνισμού "F1 in Schools" έφτασε και το Κολλέγιο Ανατόλια συνεπές στο ραντεβού των τελευταίων ετών, συμμετέχει με τις ομάδες Olympic Racers και Hermes. Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 6 Μαΐου 2018 στο The Mall of Athens στο Μαρούσι.

Το Κολλέγιο Ανατόλια συμμετείχε, με τρεις ομάδες (δύο Λυκείου και μία Γυμνασίου) στον Προκριματικό Διαγωνισμό Βόρειας Ελλάδος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τεχνολογίας "F1 in schools" 2017- 2018, που διεξήχθη στις 4 Απριλίου 2018, στις Σέρρες, στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου, όπου πήραν μέρος 12 ομάδες.

Οι δύο ομάδες του Λυκείου κατάφεραν να κερδίσουν το εισιτήριο για του Πανελλήνιους Τελικούς, ενώ η ομάδα του Γυμνασίου δεν προκρίθηκε παρότι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Η πρόκριση των δύο ομάδων είναι πολύ σημαντική, δεδομένης της δυσκολίας του διαγωνισμού και του υψηλού επιπέδου των συμμετεχόντων.

Τα μέλη των ομάδων που θα συμμετάσχουν στον τελικό της F1 in Schools είναι :

Olympic Racers: Χρήστος Μίχος (Αρχηγός), Δημήτριος Ντέντια, Κωνσταντίνος Σαμαμίδης, Κωνσταντίνα Κούτρα

Hermes: Μαρία Μαραγκέλλη(Αρχηγός), Δημήτρης-Μαρίνος Καραδέδος,  Βασιλική Καραμούζη, Γιώργος Τέγος, Νικόλας Περδικογιάννης, Παρασκευή Τσιλιγκίρη, Αγγελική Μυτιλινάκη

Τα αυτοκίνητα των ομάδων πραγματοποίησαν εξαιρετικά γρήγορες κούρσες στη χειροκίνητη εκκίνηση και άγγιξαν τα 1.2 δευτερόλεπτα, πολύ καλοί χρόνοι για τους φετινούς Προκριματικούς.

Στο διαγωνισμό F1 in Schools, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα δικά τους F1 μοντέλα αυτοκινήτων, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων της Formula 1. Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών F1 μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά, (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών). Το πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και 20 χρόνια σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με τη συμμετοχή 17.000 και πλέον μαθητών, ηλικίας 9-19 ετών.

Το Κολλέγιο Ανατόλια τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μια σημαντική παράδοση σρτη F1 in Schools καθώς κάθε χρόνο ομάδες του προκρίνονται και διακρίνονται στους Πανελλήνιους Τελικούς, και δύο φορές ομάδες του προκρίθηκαν στου Παγκόσμιους Τελικούς. Η ομάδα RESET το 2015 κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και συμμετείχε στους Παγκόσμιους Τελικούς της Σιγκαπούρης όπου κατέλαβε την 11η θέση μεταξύ 49 ομάδων.

 
 
 
 
 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead